Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8192
Название: | Фахова термінологія у проблемному полі сучасної вищої освіти |
Другие названия: | Профессиональная терминология в проблемном поле современного высшего образования PROFESSIONAL TERMINOLOGY IN THE PROBLEM FIELD MODERN HIGHER EDUCATION |
Авторы: | Коляда-Березовська, Тетяна Зінченко, Олена Казарян, Татьяна |
Ключевые слова: | терміносистема виробництво харчових продуктів. стандартизація термінів |
Дата публикации: | 2018 |
Издательство: | BMB |
Библиографическое описание: | Коляда-Березовська, Т. Фахова термінологія у проблемному полі сучасної вищої освіти / T. Коляда-Березовська, O. Зінченко, Т. Казарян // Харчові традиції - ментальний код нації : кол. монографія / за заг. ред. Г. І. Віват. - Одеса, 2018. - С. 190-203. |
Краткий осмотр (реферат): | Колективну монографію присвячено питанням історії розвитку української та світової харчової культури, втіленої в різних видах творчості: художній, науковій, фольклорній. Пропонується для використання на заняттях із навчальних дисциплін «Українська та зарубіжна культура», «Світова культура та мистецтво», «Традиції українського харчування», «Історія розвитку харчової культури» зі студентами- харчовиками, а також для широкого кола поціновувачів харчової культури. Розглянуто систему термінів певної галузі науки/сфери діяльності (зокрема харчової) як складової літературної мови. Також розглянуто питання стандартизації термінології (зокрема харчової галузі); наведено конкретні засади унормування української термінології, таблиці ДСТУ-словників термінів і мовно-термінологічних недоліків у назвах ДСТУ серії «Технології виробництва харчових продуктів». Рассмотрена система терминов определенной отрасли науки /сферы деятельности (в частности пищевой) как составной литературного языка.. Также рассмотрены вопросы стандартизации терминологии (в том числе пищевой отрасли); приведены конкретные принципы нормирования украинской терминологии, таблицы ГОСТ-словарей терминов и языковых недостатков терминов в названиях ГОСТ серии «Технологии производства пищевых продуктов». |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8192 |
ISBN: | 978-966-413-629-4 |
Располагается в коллекциях: | Статті каф. УМ |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Monografiya=18.pdf | ФАХОВА ТЕРМІНОЛОГІЯ У ПРОБЛЕМНОМУ ПОЛІ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ | 444.29 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.