Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8192
Название: Фахова термінологія у проблемному полі сучасної вищої освіти
Другие названия: Профессиональная терминология в проблемном поле современного высшего образования
PROFESSIONAL TERMINOLOGY IN THE PROBLEM FIELD MODERN HIGHER EDUCATION
Авторы: Коляда-Березовська, Тетяна
Зінченко, Олена
Казарян, Татьяна
Ключевые слова: терміносистема
виробництво харчових продуктів.
стандартизація термінів
Дата публикации: 2018
Издательство: BMB
Библиографическое описание: Коляда-Березовська, Т. Фахова термінологія у проблемному полі сучасної вищої освіти / T. Коляда-Березовська, O. Зінченко, Т. Казарян // Харчові традиції - ментальний код нації : кол. монографія / за заг. ред. Г. І. Віват. - Одеса, 2018. - С. 190-203.
Краткий осмотр (реферат): Колективну монографію присвячено питанням історії розвитку української та світової харчової культури, втіленої в різних видах творчості: художній, науковій, фольклорній. Пропонується для використання на заняттях із навчальних дисциплін «Українська та зарубіжна культура», «Світова культура та мистецтво», «Традиції українського харчування», «Історія розвитку харчової культури» зі студентами- харчовиками, а також для широкого кола поціновувачів харчової культури.
Розглянуто систему термінів певної галузі науки/сфери діяльності (зокрема харчової) як складової літературної мови. Також розглянуто питання стандартизації термінології (зокрема харчової галузі); наведено конкретні засади унормування української термінології, таблиці ДСТУ-словників термінів і мовно-термінологічних недоліків у назвах ДСТУ серії «Технології виробництва харчових продуктів».
Рассмотрена система терминов определенной отрасли науки /сферы деятельности (в частности пищевой) как составной литературного языка.. Также рассмотрены вопросы стандартизации терминологии (в том числе пищевой отрасли); приведены конкретные принципы нормирования украинской терминологии, таблицы ГОСТ-словарей терминов и языковых недостатков терминов в названиях ГОСТ серии «Технологии производства пищевых продуктов».
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8192
ISBN: 978-966-413-629-4
Располагается в коллекциях:Статті каф. УРМ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Monografiya=18.pdfФАХОВА ТЕРМІНОЛОГІЯ У ПРОБЛЕМНОМУ ПОЛІ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ444.29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.