Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Zakharchenko, Vitalii | |
dc.contributor.author | Захарченко, Віталiй Iванович | |
dc.contributor.author | Metil, Tetiana | |
dc.contributor.author | Метіль, Тетяна Костянтинiвна | |
dc.contributor.author | Soroka, Larysa | |
dc.contributor.author | Сорока, Лариса М. | |
dc.date.accessioned | 2021-03-01T14:18:16Z | |
dc.date.available | 2021-03-01T14:18:16Z | |
dc.date.issued | 2020-01-15 | |
dc.identifier.citation | Zakharchenko, V. I., Metil, T. K., Soroka, L. M. (2020). Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry. ECONOMICS: time realities, 1 (47), 27–37. | en |
dc.identifier.citation | Zakharchenko, V. I. Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry / V. I. Zakharchenko, T. K. Metil, L. M. Soroka // ECONOMICS: time realities = ЕКОНОМІКА: реалії часу [Електрон. ресурс]. – Оdesa, 2020. – № 1 (47). – Р. 27–37. | en |
dc.identifier.issn | 2226-2172 | |
dc.identifier.uri | https://economics.opu.ua/files/archive/2020/No1/27.pdf | |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11396 | |
dc.description.abstract | The method of determining the assessment of the competitiveness of services in the enterprises of the tourism industry is proposed. The terminological apparatus of the research and the nomenclature of services in tourism are analyzed. The algorithm of complex assessment of competitiveness of services in tourism is formed, which consists of ten stages. With the help of expert evaluation methods and weighting factors, the positions of specific tourism enterprises in the rating of competitiveness of services were determined. Food policy, considered as a system of measures aimed at improving the competitiveness of tourism services. | en |
dc.description.abstract | Запропоновано методику визначення оцінки конкурентоспроможності послуг на підприємствах туристичної індустрії. Проаналізовано термінологічний апарат дослідження і номенклатура послуг у туризмі. Сформовано алгоритм комплексної оцінки конкурентоспроможності послуг у туризмі, який складається з десяти етапів. За допомоги методів експертної оцінки і вагових коефіцієнтів визначені позиції конкретних підприємств туризму у рейтингу конкурентоспроможності послуг. Продуктова політика, розглянута, як система заходів, що спрямована на підвищення конкурентоспроможності туристичної послуги. | en |
dc.language.iso | en | en |
dc.publisher | Одеський національний політехнічний університет | en |
dc.subject | tourism | en |
dc.subject | enterprises | en |
dc.subject | service | en |
dc.subject | expert | en |
dc.subject | evaluation | en |
dc.subject | indicator | en |
dc.subject | coefficient | en |
dc.subject | index | en |
dc.subject | price | en |
dc.subject | criterion | en |
dc.subject | competitiveness | en |
dc.subject | туризм | en |
dc.subject | підприємство | en |
dc.subject | послуга | en |
dc.subject | експерт | en |
dc.subject | оцінка | en |
dc.subject | показник | en |
dc.subject | коефіцієнт | en |
dc.subject | індекс | en |
dc.subject | ціна | en |
dc.subject | критерій | en |
dc.subject | конкурентоспроможність | en |
dc.title | Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry | en |
dc.title.alternative | Методика оцінки конкурентоспроможності послуг у туристичній індустрії | en |
dc.type | Article | en |
opu.citation.journal | ЕКОНОМІКА: реалії часу | en |
opu.citation.firstpage | 27 | en |
opu.citation.lastpage | 37 | en |
opu.citation.issue | 1(47) | en |