eONPUIR

Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Zakharchenko, Vitalii
dc.contributor.author Захарченко, Віталiй Iванович
dc.contributor.author Metil, Tetiana
dc.contributor.author Метіль, Тетяна Костянтинiвна
dc.contributor.author Soroka, Larysa
dc.contributor.author Сорока, Лариса М.
dc.date.accessioned 2021-03-01T14:18:16Z
dc.date.available 2021-03-01T14:18:16Z
dc.date.issued 2020-01-15
dc.identifier.citation Zakharchenko, V. I., Metil, T. K., Soroka, L. M. (2020). Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry. ECONOMICS: time realities, 1 (47), 27–37. en
dc.identifier.citation Zakharchenko, V. I. Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry / V. I. Zakharchenko, T. K. Metil, L. M. Soroka // ECONOMICS: time realities = ЕКОНОМІКА: реалії часу [Електрон. ресурс]. – Оdesa, 2020. – № 1 (47). – Р. 27–37. en
dc.identifier.issn 2226-2172
dc.identifier.uri https://economics.opu.ua/files/archive/2020/No1/27.pdf
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11396
dc.description.abstract The method of determining the assessment of the competitiveness of services in the enterprises of the tourism industry is proposed. The terminological apparatus of the research and the nomenclature of services in tourism are analyzed. The algorithm of complex assessment of competitiveness of services in tourism is formed, which consists of ten stages. With the help of expert evaluation methods and weighting factors, the positions of specific tourism enterprises in the rating of competitiveness of services were determined. Food policy, considered as a system of measures aimed at improving the competitiveness of tourism services. en
dc.description.abstract Запропоновано методику визначення оцінки конкурентоспроможності послуг на підприємствах туристичної індустрії. Проаналізовано термінологічний апарат дослідження і номенклатура послуг у туризмі. Сформовано алгоритм комплексної оцінки конкурентоспроможності послуг у туризмі, який складається з десяти етапів. За допомоги методів експертної оцінки і вагових коефіцієнтів визначені позиції конкретних підприємств туризму у рейтингу конкурентоспроможності послуг. Продуктова політика, розглянута, як система заходів, що спрямована на підвищення конкурентоспроможності туристичної послуги. en
dc.language.iso en en
dc.publisher Одеський національний політехнічний університет en
dc.subject tourism en
dc.subject enterprises en
dc.subject service en
dc.subject expert en
dc.subject evaluation en
dc.subject indicator en
dc.subject coefficient en
dc.subject index en
dc.subject price en
dc.subject criterion en
dc.subject competitiveness en
dc.subject туризм en
dc.subject підприємство en
dc.subject послуга en
dc.subject експерт en
dc.subject оцінка en
dc.subject показник en
dc.subject коефіцієнт en
dc.subject індекс en
dc.subject ціна en
dc.subject критерій en
dc.subject конкурентоспроможність en
dc.title Methodology of competitiveness assessment services in the tourism industry en
dc.title.alternative Методика оцінки конкурентоспроможності послуг у туристичній індустрії en
dc.type Article en
opu.citation.journal ЕКОНОМІКА: реалії часу en
opu.citation.firstpage 27 en
opu.citation.lastpage 37 en
opu.citation.issue 1(47) en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию