Проведено аналіз рівняння Марка–Куна–Хаувінка для високомолекулярних фракцій гіалуронової кислоти. В результаті проведених досліджень отриманi залежностi наведеної в'язкості від концентрації водних розчинів гіалуронової кислоти, по рівняннях Хаггінса і Кремера, визначені значення характеристичної в'язкості для кожного з заданих значень величин молекулярних мас і розраховані константи рівняння Марка-Куна-Хаувінка.
Проведен анализ уравнения Марка-Куна-Хаувинка для высокомолекулярных фракций гиалуроновой кислоты. В результате проведенных исследований получены зависимости приведенной вязкости от концентрации водных растворов гиалуроновой кислоты, по уравнениям Хаггинс и Кремера, определены значения характеристической вязкости для каждого из заданных значений величин молекулярных масс и рассчитаны константы уравнения Марка-Куна-Хаувинка.
The analysis of the Mark – Kuhn – Hauwink equation for macromolecular fractions of hyaluronic acid is performed.As a result of the research, the dependences of the reduced viscosity on the concentration of aqueous solutions of hyaluronic acid were obtained from the Huggins and Kremer equations, the values of the characteristic viscosity for each of the given valuesof molecular weights were determined and the constants of the Mark-Kuhn-Hauwink equation were calculated.