eONPUIR

Сompetence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Shatskova, Lіubov
dc.contributor.author Шацкова, Любов Потапівна
dc.date.accessioned 2018-11-05T09:03:41Z
dc.date.available 2018-11-05T09:03:41Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Shatskova, L. P. (2018). Сompetence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business. ECONOMICS: time realities, 2 (36), 72–78. en
dc.identifier.citation Shatskova, L. P. Сompetence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business / L. P. Shatskova // ECONOMICS: time realities = ЕКОНОМІКА: реалії часу [Електрон. ресурс]. – Оdesa, 2018. – № 2 (36). – Р. 72–78. en
dc.identifier.issn 2226-2172
dc.identifier.uri https://economics.opu.ua/files/archive/2018/No2/72.pdf
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8104
dc.description.abstract In this article professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business within competence-based approach is proved. The concept «professional competence» for accounting and control specialists in the hotel and restaurant business is specified and her functions and components are allocated. On certain components of professional competence the structure of the curriculum of training of accounting and control specialists in hotel and restaurant business on the basis of competence-based approach on basic and special disciplines is offered. The changes in the structure of professional training of accounting and control specialists in the hot el and restaurant business within competence-based approach are defined, their introduction will ensure the formation of a competitive specialist and the integration of the national education system into a single educational field in Europe. en
dc.description.abstract В даній статті розглянуто професійна підготовка фахівців з обліку та контролю в готельно-ресторанному бізнесі у рамках компетентнісного підходу. Уточнено поняття «професійна компетентність» для фахівців з обліку і контролю в готельно -ресторанному бізнесі та виділено її функції та складові. За визначеними омпонентами професійної компетентності запропонована структура навчального плану підготовки фахівців з обліку та контролю в готельно-ресторанному бізнесі на основі компетентнісного підходу за базовими та спеціальними дисциплінами. Визначено зміни у структурі професійної підготовки фахівців з обліку та онтролю в готельно-ресторанному бізнесі у рамках компетентнісного підходу, впровадження яких забезпечить формування конкурентоспроможного фахівця і інтеграцію національної системи освіти в єдиний освітній простір Європи en
dc.language.iso en_US en
dc.publisher Odessa National Polytechnic University en
dc.subject competence- based approach en
dc.subject professional competence en
dc.subject accounting and control specialist en
dc.subject hotel and restaurant business en
dc.subject компетентнісний підхід en
dc.subject професійна компетентність en
dc.subject фахівець з обліку і контролю en
dc.subject готельно - ресторанний бізнес en
dc.title Сompetence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business en
dc.title.alternative Компетентнісний підхід у професійній підготовці фахівців з обліку та контролю в готельно-ресторанному бізнесі en
dc.type Article en
opu.kafedra Кафедра обліку, аналізу і аудиту uk
opu.citation.journal ЕКОНОМІКА: реалії часу en
opu.citation.firstpage 72 en
opu.citation.lastpage 78 en
opu.citation.issue 2(36) en
opu.staff.id shatskova@opu.ua


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию