Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Коляда-Березовська, Тетяна | |
dc.contributor.author | Зінченко, Олена | |
dc.contributor.author | Казарян, Татьяна | |
dc.date.accessioned | 2018-12-17T07:39:01Z | |
dc.date.available | 2018-12-17T07:39:01Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Коляда-Березовська, Т. Фахова термінологія у проблемному полі сучасної вищої освіти / T. Коляда-Березовська, O. Зінченко, Т. Казарян // Харчові традиції - ментальний код нації : кол. монографія / за заг. ред. Г. І. Віват. - Одеса, 2018. - С. 190-203. | uk |
dc.identifier.isbn | 978-966-413-629-4 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8192 | |
dc.description.abstract | Колективну монографію присвячено питанням історії розвитку української та світової харчової культури, втіленої в різних видах творчості: художній, науковій, фольклорній. Пропонується для використання на заняттях із навчальних дисциплін «Українська та зарубіжна культура», «Світова культура та мистецтво», «Традиції українського харчування», «Історія розвитку харчової культури» зі студентами- харчовиками, а також для широкого кола поціновувачів харчової культури. | en |
dc.description.abstract | Розглянуто систему термінів певної галузі науки/сфери діяльності (зокрема харчової) як складової літературної мови. Також розглянуто питання стандартизації термінології (зокрема харчової галузі); наведено конкретні засади унормування української термінології, таблиці ДСТУ-словників термінів і мовно-термінологічних недоліків у назвах ДСТУ серії «Технології виробництва харчових продуктів». | en |
dc.description.abstract | Рассмотрена система терминов определенной отрасли науки /сферы деятельности (в частности пищевой) как составной литературного языка.. Также рассмотрены вопросы стандартизации терминологии (в том числе пищевой отрасли); приведены конкретные принципы нормирования украинской терминологии, таблицы ГОСТ-словарей терминов и языковых недостатков терминов в названиях ГОСТ серии «Технологии производства пищевых продуктов». | en |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | BMB | en |
dc.subject | терміносистема | en |
dc.subject | виробництво харчових продуктів. | en |
dc.subject | стандартизація термінів | en |
dc.title | Фахова термінологія у проблемному полі сучасної вищої освіти | en |
dc.title.alternative | Профессиональная терминология в проблемном поле современного высшего образования | en |
dc.title.alternative | PROFESSIONAL TERMINOLOGY IN THE PROBLEM FIELD MODERN HIGHER EDUCATION | en |
dc.type | Book chapter | en |
opu.kafedra | Кафедра української та російської мов | uk |
opu.citation.firstpage | 190 | en |
opu.citation.lastpage | 203 | en |
opu.staff.id | kolyada.berezovska@opu.ua | en |