Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8104
Название: Competence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business
Другие названия: Компетентнісний підхід у професійній підготовці фахівців з обліку та контролю в готельно-ресторанному бізнесі
Авторы: Shatskova, L. P.
Шацкова, Л. П.
Ключевые слова: competence- based approach
professional competence
accounting and control specialist
hotel and restaurant business
компетентнісний підхід
професійна компетентність
фахівець з обліку і контролю
готельно - ресторанний бізнес
Дата публикации: 2018
Издательство: Odessa National Polytechnic University
Библиографическое описание: Shatskova, L. P. (2018). Сompetence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business. ECONOMICS: time realities, N 2 (36), 72-78. - Retrieved from https://economics.opu.ua/files/archive/2018/No2/72.pdf
Shatskova, L. P. Сompetence-based approach in professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business / L. P. Shatskova // ЕКОНОМІКА: реалії часу = ECONOMICS: time realities [Електрон. ресурс]. - Одеса, 2018. - N 2 (36), 72-78. - Режим доступу: ttps://economics.opu.ua/files/archive/2018/No2/72.pdf
Краткий осмотр (реферат): In this article professional training of accounting and control specialists in the hotel and restaurant business within competence-based approach is proved. The concept «professional competence» for accounting and control specialists in the hotel and restaurant business is specified and her functions and components are allocated. On certain components of professional competence the structure of the curriculum of training of accounting and control specialists in hotel and restaurant business on the basis of competence-based approach on basic and special disciplines is offered. The changes in the structure of professional training of accounting and control specialists in the hot el and restaurant business within competence-based approach are defined, their introduction will ensure the formation of a competitive specialist and the integration of the national education system into a single educational field in Europe.
В даній статті розглянуто професійна підготовка фахівців з обліку та контролю в готельно-ресторанному бізнесі у рамках компетентнісного підходу. Уточнено поняття «професійна компетентність» для фахівців з обліку і контролю в готельно -ресторанному бізнесі та виділено її функції та складові. За визначеними омпонентами професійної компетентності запропонована структура навчального плану підготовки фахівців з обліку та контролю в готельно-ресторанному бізнесі на основі компетентнісного підходу за базовими та спеціальними дисциплінами. Визначено зміни у структурі професійної підготовки фахівців з обліку та онтролю в готельно-ресторанному бізнесі у рамках компетентнісного підходу, впровадження яких забезпечить формування конкурентоспроможного фахівця і інтеграцію національної системи освіти в єдиний освітній простір Європи
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://economics.opu.ua/files/archive/2018/No2/72.pdf
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8104
ISSN: 2226-2172
Располагается в коллекциях:Статті каф. ОАіА
ЕКОНОМІКА: реалії часу №2(36), 2018

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
72.pdf263.71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

Инструменты администратора